Stichting KlankKleurFestival (KKF) is opgericht in 2008. De stichting heeft de culturele ANBI status. KvK-nummer 34313106 RSIN 819934549
sbi code 9002: activiteit in dienstverlening voor uitvoerende kunst 49.B.01
Adres
Stichting KlankKleurFestival
Koestraat 11-2
1012 BW Amsterdam
Bankgegevens
TRIODOSBANK
ibannummer: NL50TRIO0320144437
ten name van Stg KlankKleurFestival
contact
telefoonnummer: 06 14885682
email: klankkleurfestival@gmail.com
bestuursleden
E. Flapper, fysiotherapeut, Amsterdam
M. Labadie, architect, Amsterdam
H. Mouw, beeldend kunstenaar, Amsterdam (interim)
Doelstelling (Statuten)
De stichting heeft ten doel:
Het organiseren en houden van het KlankKleurFestival, thans te Amsterdam in de Uilenburger Synagoge, waarin interactie plaatsvindt tussen de verschillende kunstvormen, zoals o.a. (kamer)muziek, andere podiumkunsten, beeldende kunst en film.
De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door: het organiseren van concerten en exposities; het geven van opdrachten; het doen van publicaties omtrent het festival; het uitgeven van boeken; het maken van films, foto’s; het steunen van instrumentenbouw en alle andere dienstige middelen. Zij beoogt geen winst.
Beloningsbeleid
De leden van het bestuur genieten geen beloning of vergoeding voor hun werkzaamheden.
De Stichting heeft freelance werknemers in de periodes dat festivalactiviteiten plaatsvinden. Deze werknemers sturen een factuur of worden verloond via een verloningsburo.
uitgeoefende activiteiten
Het KlankKleurFestival vindt onregelmatig plaats. De vorige festivals waren in 2005, 2007, 2009, 2011 en 2022.
Financiële verantwoording
De geldmiddelen van de stichting worden door de zorg van bestuur en directie bijeengebracht uit eenmalige of periodieke bijdragen, uit subsidies, uit schenkingen of makingen en alle verdere baten.
het beleidsplan en jaarafrekening volgen zsm.

Hoe ontstond het KlankKleurFestival?
Harm Mouw is de initiator van het festival, vanuit een diepe behoefte om mensen samen te brengen om kunstprojecten te maken. Die behoefte komt voort uit zijn persoonlijke fascinatie voor die periode in Parijs waar je altijd nog over leest: een tijd waarin kunstenaars heel veel contact met elkaar hadden, de wereld van Diaghilev en zijn Ballets Russes, Picasso, Stravinsky, Debussy, Matisse en andere bekenden en onbekenden. Aanvankelijk organiseerde Harm met beeldende kunstenaars gezamenlijke exposities, onder de naam Antarctica. Hij leerde veel musici kennen, die graag wilden optreden bij de exposities. Zo begon het idee voor een samenwerking tussen verschillende artiesten en kunstdisciplines. Een oudere vriendin, de theaterjournalist Elsa den Hartogh, stimuleerde Harm om zijn ideeën verder te ontwikkelen en steunde hem met een bescheiden budget. Harm vroeg Elisabeth Smalt om hem te helpen en de muziek te coördineren. Zo ontstond het idee voor een festival waarin levende muziek (klank) en beeldende kunst (kleur) in intensieve interactie samenkomen: het KlankKleurFestival. Vanuit een flexibel en per editie wisselend basisteam werken allerlei kunstenaars van verschillend pluimage samen voor gezamenlijke voorstellingen: respectvol, smaakvol en met eenvoudige middelen. Het eerste KlankKleurfestival was in 2005 en daarna in 2007, 2009 en 2011, alle in de Uilenburger Sjoel in Amsterdam. In de jaren daarna zijn er losse KlankKleurdagen geweest om inspiratie op te doen. Na de moeilijk coronajaren pakken we de draad weer op met deze 5e editie in de Dorpskerk van Durgerdam.
