Zondag

#MENUOPEN
DIT TEKSTBLOK LATEN STAAN I.V.M CSS/JS.
DIT WORDT NIET ZICHTBAAR OP DE PAGINA

Tussen de voorstellingen zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar op het festivalterrein en is de expositie te bezoeken.

EXPO OPEN 15.00

MIDDAGCONCERT AANVANG 16.00

 La Muse

 door Prisma Strijktrio  met als gast Folke Nauta – linkerhand pianist

Darius Milhaud (1892-1974) La Muse ménagère (1944)
 pianosuite in een bewerking voor Prisma Strijktrio- met decor door Prisma

Hans Gál pianokwartet in A voor strijktrio en piano linkerhand, geschreven voor pianist Paul Wittgenstein (1926)

In het KlankKleurFestival springt Prisma Trio, gelijk als Alice in Wonderland, door de spiegel des tijds en neemt jullie mee naar een persoonlijk verhaal over inspiratie en liefde dat zich uitstrekt over bijna 80 jaar.

1944– Darius Milhaud emigreert naar Amerika, met vrouw en zoon. Hij is aan al jaren aan een rolstoel gekluisterd door een voortschrijdende ziekte en wordt liefdevol bijgestaan door zijn vrouw, de actrice en librettoschrijfster Madeleine Milhaud. Voor haar verjaardag geeft hij haar als dank een compositie, in het geheim gemaakt, waarmee hij haar eert als zijn verzorgende Muze.

Prisma’s altvioliste vertelt: „De muze schoot mij te hulp in een van mijn moeilijkste momenten. In 2012 werd mijn partner, musicoloog Bob Gilmore, ernstig ziek. Ik deed wat ik kon om Bobs laatste levensfase zo zinvol en draaglijk mogelijk te maken. Op een avond verraste Bob mij met La Mienne, het eerste deeltje van Darius Milhauds pianocyclus La Muse ménagère, in een arrangement voor strijktrio dat hij stiekem voor mij gemaakt had, net zoals Milhaud ooit in het geheim gewerkt had aan dit cadeau voor zijn geliefde Madeleine. Wat was ik ontroerd! In Bobs laatste maanden bewerkte hij na La Mienne nog 5 andere delen voor ons.”

Het is Corona tijd, 2020 – Prisma kijkt welke projecten er nog op de plank liggen, er is nu tijd voor. We besluiten om de Suite af te laten maken, door Janneke’s broer Marijn van Prooijen, haar echtgenoot Tim Kliphuis en Michiels echtgenote Petra Griffioen, allen ervaren arrangeurs maar bovendien onze dierbaren, onze eigen Muzen. Zo vormen wij met zijn allen één groot muziekhuishouden. Dit is een prachtige ode geworden aan alle Muses ménagères op de hele wereld.

Droste Effect: Prisma met La Muse in de achtergrond

AANVANG 17.30

Spiegelei Concert : Vredespijp Community Project

Dans van de Grote Vredespijp van Jean-Philippe Rameau -arrangement voor het KlankKleurFestival ensemble

met solo door urban contemporary dancer Tuan Tran

De zoektocht naar de ander, de spiegeling van kunst en muziek, ze eindigt in een vrolijke werveling van Rameau’s exotische dromen over verre landen waar hij zelf nooit geweest was, maar waarvan vele caleidoscopische beelden zich spiegelden in zijn rijke geest. De Danse du grand calumet executée par les sauvages komt uit de opera Les Indes Galantes. Rameau zag deze dans door Indianen in Parijs rond 1725 en was zo onder de indruk dat hij die in zijn opera verwerkte. Speciaal voor het KlankKleurFestival spelen we een arrangement ervan, waarin de maskers van de Expositie nog eenmaal de revue passeren.

AANVANG 18.00

Bal Masqué 

AVONDFEEST (aanvang zodra de band er klaar voor is)
met muziek van The Rumblers.
Festival Brasserie is open met hapjes en drankjes

Alles komt samen in het afsluitend Bal Masqué. Neemt u uw eigen masker mee, of kijk in onze verzameling wat bij u past. voor persoonlijke masker coaching wordt gezorgd. Dans gezellig mee! Durgerdam wordt voor even Parijs en Venetië in één.

EINDE 20.00