Klankkleurfestival 2022 Miroir & Masker

Hartelijk welkom op het KlankKleurFestival, waarin beeldende kunst en kamermuziek samengaan! Op 30 september, 1 en 2 oktober 2022 vindt de 5e editie plaats op een nieuwe locatie: de Dorpskerk in Durgerdam. De rituele ruimte van deze kerk voor de zeevaart leent zich bij uitstek voor meditaties, met de zintuigen, je ogen en je oren, over onze turbulente tijd. Bijvoorbeeld over de eeuwenoude gebedsregels op de muziek die Haydn schreef in zijn Zeven Laatste Woorden, bij de preken van een Spaanse priester: ‘De muren, ramen en pilaren van de kerk waren in zwart gedrapeerd, en slechts één grote lamp in het midden verlichtte de heilige duisternis. Om 12.00 uur ’s middags werden alle deuren gesloten en begon de muziek.’ Dit prachtige muziekstuk is het sleutelwerk van deze editie 2022, een proeverij van kunst waarin muziek en beeldend werk zich aan elkaar spiegelen in salonsfeer, en de artiesten elk hun eigen visie op het thema Miroir en Masker laten zien en horen. Klank en kleur vermengen zich in een aantal voorstellingen, een expositie en een Grande Finale.

Miroir en Masker

De Spiegel en het Masker, het zijn twee uitersten die je aan het denken zetten. We spiegelen onszelf aan ‘de ander’, en komen daarbij onszelf tegen. Wat laat je zien, wat verberg je? Tonen we ons ware gezicht wel, of laten we dit maar zelden zien? Deze editie van het KlankKleurFestival kiest als inspiratie: MIROIR (spiegels, spiegelingen en bespiegelingen in vele vormen) en de tegenpool daarvan MASKER. Waar een spiegel het beeld vermeerdert, verbergt een masker het juist. We vonden inspiratie in de actualiteit. Moesten we niet in de coronatijd zelf een masker dragen?

In deze 5e editie was de opdracht aan de kunstenaars: maak een masker. Deze maskers worden tentoongesteld op het KlankKleurFestival 2022.

Saul Steinberg en zijn maskers
Groot nieuws!

Onze Crowdfunding actie begonnen! Neem een kijkje op de website van platform VoordeKunst en help het festival met een donatie als u het kunt missen.